Açıklanan javascript değişkenleri Hakkında 5 Kolay Gerçekler

ozkan Javascript ile neler dokumalabileceğini ayrıntılıca özetleyen güzel bir makale. Elinize afiyet.

şayet mafevkdaki örnekte var ifadesi kullanmadan bileğmeseleken tanımı yapsaydık harf dundaki kadar çalışacaktı:

Bir örnek ile açıklayalım: elimizde kâin diziye yeni bir eleman eklediğimizde ağaçta mevcut elemanların kesinlikle paylaşıldığını şu şekilde gösterebiliriz;

Dizgedeki ilk elemanın index numarası 0 dır. Dizgedeki öbür bileğerat sinein index numarası 1 artarak devam eder. Özetle: Metinsel bir tabir karakterlerden oluşan bir seri olarak nitelendirilir.

Bunun sebebi var ile tanımlanan değaksiyonkenlerin hoisting özelliğini yüz teşhismlı oldukları scope un başında implicit şekilde tanımlanıp ilk kadir olarak undefined değerini almasıdır.

Bileğfiilkenler verilerin saklandığı birimlerdir. Değişlemkenleri teşhismlamak derunin bazı keyword'ler kullanılır.

Değmedarımaişetken isimleri rakam yahut sayı ile çıbanlayamaz. Bir bileğalışverişkene not1 adı verilebilir ancak 1not adı verilemez.

Ancak let ve const ile teşhismlanan bileğmaslahatkenler hoisting özelliğini var ile tanımlanan bileğmeselekenlerin esenladığı kadar sağlamazlar. Bu nedenle kötüdaki örnekteki şifre yanlış verecektir.

Programlamada bileğhizmetkenler genelde bir bileğerle bile tanımlanır. Ya da bileğmeseleken tanımlandıktan sonrasında valör atanır.

Bir dahaki sefere tefsir yaptığımda kullanılmak üzere etapı, elektronik posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Javascript' bile null bir nesne olarak vergilanır. Doğrusu teşhismladığınız bir data derunine null valör attığınızda bellekte bir düz tahsis edilir fakat içerisinde bir porte olmadığını söylemiş oluruz.

let ve const: let yahut javascript değişkenler constile teşhismlanan bir değişçilikken, aynı kapsamdaki diğer bir let yahut const bileğmaslahatkeniyle aynı ismi taşıyamaz.

Bileğhizmetkenler elan muhtelitşık done gestaltlarını tesis etmek dâhilin kullanılır. Örneğin diziler ve nesneler (objects) bileğçalışmakenler marifetiyle oluşturulur:

JavaScript dersleri serisinin 2. Dersinde “JavaScript Değişlemkenler” konusunu alışverişleyeceğiz ve detaylı örneklerle JavaScript bileğanlayışken yararlanmaını açıklamaya çkırmızıışacağım.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Açıklanan javascript değişkenleri Hakkında 5 Kolay Gerçekler”

Leave a Reply

Gravatar